Manuele therapie - Gezond in Zuid
15551
page-template-default,page,page-id-15551,page-child,parent-pageid-15428,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen het vak fysiotherapie. De manuele therapeut is de deskundige op het gebied van het herstellen of optimaliseren van beweeglijkheid in gewrichten en specifiek de wervelkolom. Er wordt zowel lokaal als naar het gehele lichaam gekeken.

De behandeling bestaat uit het screenen en onderzoeken van het lichaam en het in kaart brengen van het probleem. De beperkte bewegingen worden gesignaleerd en door middel van een bepaalde specifieke techniek kan de therapeut het gewricht optimaler doen functioneren waardoor de klachten verminderen. Tijdens deze techniek kan er soms een klein ‘plopje’ of ‘krakje’ gehoord worden, welke niet pijnlijk of gevaarlijk is.

Gezond in Zuid heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Ook kunt u terecht bij ons zonder verwijzing van huisarts of specialist. De behandelingen vinden plaats op de Ruysdaelstraat.

In het team zitten de volgende manuele therapeuten:
Manuele Therapie

Er wordt regelmatig mondeling en/of schriftelijk overlegd, waardoor er korte lijnen zijn tussen de therapeuten. Daarnaast biedt Gezond in Zuid een groot aantal andere (para)medici aan, zoals oefentherapie, podotherapie en psychologie. Hierdoor kan er altijd snel en efficiënt gewerkt worden.

Klik hier voor de andere (para)medici en onze informatie voor nieuwe patiënten