Vergoedingen - Gezond in Zuid
16316
page-template-default,page,page-id-16316,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Tarieven en vergoedingen

Klik hier voor Tarieven 2019

Kinderen, tot 18 jaar

 

De eerste 9 behandelingen (door een fysiotherapeut) of de eerste 18 behandelingen (door een kinderfysiotherapeut) worden vergoed vanuit uw basisverzekering.

Volwassenen, 18 jaar en ouder

 

Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Over vergoedingen vanuit uw aanvullende verzekering betaalt u geen eigen risico.

Fysiotherapie wordt niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering dient uw aandoening voor te komen op de “lijst Borst” of de “chronische lijst fysiotherapie”. De overheid bepaalt jaarlijks welke chronische aandoeningen wel of niet op deze lijst staan. Een chronische aandoening betekent daardoor niet automatisch een chronische indicatie fysiotherapie. Een voorbeeld hiervan is reuma, dat dit jaar door de overheid van de “lijst Borst” geschrapt is.

Bij een chronische indicatie die wel op de “lijst Borst” staat, worden alle behandelingen vanaf(!) de 20e behandeling vergoed. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen voor uw eigen rekening komen, tenzij(!) u aanvullend voor fysiotherapie verzekerd bent. In dat geval trekt de zorgverzekeraar het aantal behandelingen uit een aanvullend pakket van deze 20 behandelingen af.

Bij de basisverzekering is er sprake van een verplicht eigen risico. Dat betekent dat, als u in het nieuwe jaar zorgkosten maakt die onder de basisverzekering vallen, u eerst het eigen risico bedrag zelf moet betalen. Voor het jaar 2016 is het eigen risico vastgesteld op € 385,- Daarna worden alle kosten volgens de polisvoorwaarden uit de basisverzekering vergoed. Voor de fysiotherapie houdt dit in dat wanneer u een chronische indicatie heeft, er na elke jaarwisseling opnieuw het eigen risico betaald zal moeten worden voordat de zorgverzekeraar de kosten vergoed. Let wel: dit geldt dus alleen voor chronische aandoeningen die voorkomen op de “lijst Borst”. Valt uw klacht of aandoening niet onder een chronische aandoening en bent u aanvullend verzekerd, dan vergoedt uw zorgverzekeraar het aantal behandelingen per jaar waarvoor u zich aanvullend verzekerd heeft.

De aanvullende verzekering is een verzekering die (gedeeltelijk) kosten dekt die niet worden vergoed vanuit het basispakket. Zo is het mogelijk om een aanvullend pakket te kiezen met daarin een aantal vergoedingen fysiotherapie naar uw keuze. Uw zorgverzekeraar vergoedt dan het aantal behandelingen per jaar waarvoor u zich aanvullend verzekerd heeft. Het eigen risico geldt niet voor de kosten uit de aanvullende verzekering.

 

> naar onze informatie voor nieuwe patiënten