Ergotherapie - Gezond in Zuid
16058
page-template-default,page,page-id-16058,page-child,parent-pageid-15428,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ergotherapie

De ergotherapeut is de deskundige op het gebied van problemen bij de uitvoering van dagelijkse activiteiten.

De therapie richt zich op mensen die door een ziekte of beperking problemen ondervinden bij de dagelijkse activiteiten. Dit zijn meestal normale bezigheden die ineens niet meer vanzelfsprekend zijn. Uzelf aankleden of het nemen van een douche verloopt moeizaam en wellicht heeft u er hulp bij nodig van bijvoorbeeld uw partner. Of problemen met het geheugen of vermoeidheid kunnen zorgen dat het maken van afspraken of het doen van boodschappen niet gaat zoals u zou willen.

Ergotherapie streeft ernaar om juist deze praktische dagelijks terugkerende activiteiten vanuit een andere hoek te benaderen. Door niet alleen in te gaan op de beperkingen, maar te kijken naar de mogelijkheden wordt gezocht naar een optimaal niveau van zelfredzaamheid. Hierbij vinden wij het belangrijk dat de cliënt een actieve rol heeft tijdens het traject.

Daarnaast biedt Gezond in Zuid een groot aantal (para)medici aan, zoals fysiotherapie, podotherapie en psychologie. Onderling wordt er regelmatig mondeling en/of schriftelijk overlegd, waardoor er korte lijnen zijn tussen de therapeuten. Hierdoor kan er altijd snel en efficiënt gewerkt worden.

In het team zit de volgende ergotherapeut:
Ergo Therapie

Klik hier voor de andere (para)medici