Arbeidsfysiotherapie - Gezond in Zuid
16002
page-template-default,page,page-id-16002,page-child,parent-pageid-15428,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie is een specialisatie binnen het vak fysiotherapie. De arbeidsfysiotherapeut richt zich op (fysieke) problemen die verband houden met het werk van individuele werknemers. De arbeidsfysiotherapeut informeert, adviseert en behandelt u met als doel klachten en verzuim te voorkomen en de duur van uw verzuim te beperken.

Door het inschakelen van een arbeidsfysiotherapeut krijgt een medewerker deskundige ondersteuning bij herstel van èn het voorkomen van klachten op het werk. De arbeidsfysiotherapeut heeft zijn doel gericht op een vitale werknemer binnen een gezonde werksituatie.

Het beoogde resultaat is dat u optimaal functioneert in uw eigen arbeidssituatie.

Voor u, maar ook uw werkgever, geldt dat arbeidsfysiotherapie bijdraagt aan een afname van ziektekosten en toename van de arbeidsparticipatie en productiviteit en duurzame inzetbaarheid.

De therapie bestaat uit analyse, advies, voorlichting en training, begeleiding en behandeling op de werkplek, gebruik van hulpmiddelen en omgeving, houdings- en bewegingsgedrag. De behandeling kan bestaan uit een (re-integratie)trainingsprogramma, een instructietraining op de werkplek of een werkplekonderzoek. Dit gebeurt zowel individueel als in groepsverband. Duurzame inzetbaarheid van arbeid staat centraal. Het resultaat moet zijn dat u weer optimaal functioneert in uw eigen arbeidssituatie.

 

Gezond in Zuid heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Ook kunt u terecht bij ons zonder verwijzing van huisarts of specialist. De behandelingen vinden plaats op de Ruysdaelstraat of in de Apollohal, maar daarnaast is het ook mogelijk om aan huis behandeld te worden. Een verwijzing van de huisarts of specialist is hier wel voor nodig.

Er wordt regelmatig mondeling en/of schriftelijk overlegd, waardoor er korte lijnen zijn tussen de therapeuten. Daarnaast biedt Gezond in Zuid een groot aantal andere (para)medici aan, zoals oefentherapie, podotherapie en psychologie. Hierdoor kan er altijd snel en efficiënt gewerkt worden.

In het team zit de volgende arbeidsfysiotherapeut:
Arbeids Fysio Therapie

Klik hier voor de andere (para)medici en onze informatie voor nieuwe patiënten