Humbert Buur - Gezond in Zuid
16158
page-template-default,page,page-id-16158,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Humbert Buur
Fysio Therapie
Manuele Therapie

Humbert Buur

Fysiotherapeut, Orthopedisch Manueeltherapeut, Dryneedlist

 

Humbert@gezondinzuid.nl
telefoon (020) 671 71 35

Door de voortdurende veranderingen in de maatschappij én de daaruit voortvloeiende aanpassingen in de gezondheidszorg is Gezond in Zuid uitgegroeid tot een medisch centrum waar meerdere disciplines met elkaar, interdisciplinair, samenwerken aan de gezondheid van patiënten. Zo wordt er regulier gewerkt in de 1e-lijns zorg, maar ook als 1,5-lijns- (Rugpijnnetwerk) én 2e-lijnszorg (Revalidatie). Wij blijven aansluiten bij de veranderingen in de samenleving die vragen om heroriëntatie op vorm en inhoud van Zorg.

Mijn carrière begon in de revalidatie (RC Heliomare) en in deze richting ligt dan ook mijn grootste beroepsuitdaging, namelijk proberen gezondheidsproblemen op te lossen die andere collega’s nog niet of niet volledig konden verhelpen, zowel diagnostisch als therapeutisch. Gezondheidsbevordering is niet alleen gericht op het individu maar ook op zijn omgeving.

Naast mijn werk als fysio- en manueeltherapeut ben ik partner van een brancheorganisatie in de Fysiotherapie: Fydee. Deze organisatie biedt praktijken fysiotherapie samenwerking, een managementsysteem, ontwikkelt producten en helpt praktijken om samen meer invloed te krijgen op het beleid van zorgverzekeraars.

Overige activiteiten en participaties

  • Penningmeester van de VAF, het monodisciplinaire samenwerkingsverband van de Amsterdamse Fysiotherapeuten
  • Congrescommissielid van de Nederlandse Associatie van Orthopedisch Manueel Therapeuten (NAOMT)
  • Deelnemer organisatie Regiocarroussel Zuid met de 1elijnAmsterdam (ELA).
  • Eigenaar van “Apollo Health & Fitness” (2007): gestart in de Apollohal waar 250 leden kunnen sporten/fitnessen maar waar ook patiënten kunnen oefenen en revalideren. Deze sportruimte maakt deel uit van Gezond in Zuid en Revalide Amsterdam.
  • Mede-eigenaar van Revalide Amsterdam, medisch specialistische revalidatie (2e-lijns zorg)
  • Medeoprichter van het Rugpijnnetwerk Amsterdam (2015), een samenwerkingsverband van fysiotherapiepraktijken op het gebied van rugexpertise met het OLVG-Oost en -West en VUMC.
  • Mede-eigenaar van Tigra Amsterdam, centrum voor arbeid gerelateerde zorg.

In de praktijk vindt door de aanwezige beroepservaring veel informatie- en kennisoverdracht aan jongere collega’s plaats. Wij begeleiden studenten van de Hogeschool van Amsterdam en Utrecht, de internationale opleiding ESP en Thim van der Laan. Er is een continu proces van leren in de praktijk.

Ons multidisciplinaire centrum zal op de bovengenoemde niveaus in voortdurende ontwikkeling en samenhang met relevante spelers bouwen aan de toekomst van een innovatieve en efficiënte zorgverlening.

 

Ik ben op alle dagen te bereiken van 08.00 tot 18.00 uur.