Arnoud van Glasenap - Gezond in Zuid
16208
page-template-default,page,page-id-16208,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Arnoud van Glasenap

Arnoud van Glasenap

Orthopedisch schoentechnicus

 

glasenap.orthopedie@gmail.com
telefoon 06 57 65 44 41

Familie van Glasenap – Al meer dan 100 jaar Schoenmakers in Oud-Zuid (Duivelseiland)

 

Wat doet een Orthopedisch Schoentechnicus:

Een Orthopedisch Schoentechnicus is goed in het vervaardigen van op maat gemaakte orthopedische producten en een expert in Voet-, Enkel- en Knieklachten. Door onze nauwe samenwerking met verschillende disciplines krijgt u van ons niet zomaar een standaard oplossing voor uw voetprobleem!

 

We werken in Amsterdam samen met modieuze schoenenwinkels, maar ook met diverse specialisten, waaronder de revalidatie arts bij Gezond in Zuid, een sportarts, (sport)fysiotherapeuten, huisartsen  en aanverwante beroepen (Pedicure, Podotherapeut etc). En in de ziekenhuizen werken we samen met instrumentenmakers en orthopedisch chirurgen.

 

Inlay / Voetbed / Sportsteunzool:

Supplementen of steunzolen kunnen klachten verminderen bij een groot aantal aandoeningen. Steunzolen of inlays kunnen een oplossing zijn voor:

  • Sportblessures
  • Voetklachten
  • Enkelklachten
  • Rugklachten
  • Knieklachten
  • Achillespeesklachten
  • Scheenbeenklachten

Heeft u klachten?

U kunt voor steunzolen of inlays zelf of, indien nodig, via doorverwijzing van uw huisarts / specialist, naar een Orthopedisch Schoentechnicus. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks een  afspraak maken bij Gezond in Zuid voor het aanmeten van steunzolen  of voor een vrijblijvend kosteloos advies.

 

Wat kost een steunzool/inlay?

De prijzen voor Steunzolen of sportinlay’s worden regelmatig aangepast. Informeer vrijblijvend naar mijn tarieven. Let op: steunzolen vallen onder de aanvullende verzekering.

 

Welke producten worden vergoed door de Basisverzekering?

De volgende producten vallen binnen de Basisverzekering omdat deze via een specialist worden aangevraagd.

Aanpassingen op confectieschoenen:

Slecht passende kinder- en modeschoenen (knellende tenen, hoge hakken) kunnen op latere leeftijd voor voetproblemen zorgen. Ter verlichting van deze voetklachten kunnen we in het confectieschoenen kleine voorzieningen aanbrengen. De steunzool om de voet goed te ondersteunen is natuurlijk bekend.

Enkele minder bekende mogelijkheden zijn:

  • Extra zool onder de schoen om een beenlengte verschil op te heffen,
  • Hakken verbreden om het zogeheten omzwikken te voorkomen.
  • Toepassen van een afwikkelrol om bewegingspijn te verminderen tijdens het lopen

B-schoenen / Orthopedische confectieschoenen:

Een “Orthopedische confectieschoen” is bedoeld voor mensen met een lichte voetafwijking. Deze fabrieksmatig vervaardigde orthopedische schoenen voldoen aan de eisen van T.N.O. en N.V.O.S. In tegenstelling tot confectieschoenen, zijn deze schoenen ruim genoeg om er bijvoorbeeld een uitneembaar voetbed (inlay) in te maken ter correctie van een aantal voetproblemen.

 

A-schoenen / Orthopedische schoenen:

Wanneer het aanpassen van confectie- en B-schoenen niet volstaat, dan kunnen strikt persoonlijk vervaardigde orthopedische schoenen wellicht de gewenste verlichting bieden voor de geconstateerde loop-, voet- en functiestoornissen. Een aantal voorbeelden die daar aan bij kunnen dragen zijn: het opheffen van een groot beenlengte verschil, het voorkomen van omzwikken, extra ruimte voor hamertenen of het ondervangen van ontbrekende voetdelen.