Afspraken en Privacy bij Gezond in Zuid - Gezond in Zuid
16323
page-template-default,page,page-id-16323,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Afspraken en privacy bij Gezond in Zuid

1 Aanmeldingen en vragen

Wilt u een afspraak maken met een van onze therapeuten of heeft u een vraag? We zijn elke werkdag van 08:00 tot 17:30 bereikbaar op (020) 671 71 35 of info@gezondinzuid.nl.

 

2 Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) 

Sinds 2006 is het mogelijk om zonder verwijzing van uw huisarts of specialist bij de fysiotherapeut te komen. Dit noemen we directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF). Om in aanmerkingen te komen voor een chronische machtiging fysiotherapie heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Meer informatie vindt u op Fysiovergoeding.nl 

 

3 Wachttijden

Gezond in Zuid kent geen wachttijden. Wij streven erna iedereen binnen 2 werkdagen in te plannen.

 

4 Aanmelden

Bij een nieuwe aanmelding wordt er gevraagd naar uw NAW-gegevens, BSN-nummer, telefoonnummer, e-mailadres en huisarts. Tijdens het eerste bezoek wordt u verzocht om uw identiteitskaart en verzekeringspasje mee te nemen.

 

5 Vergoedingen

Gezond in Zuid heeft contracten met alle zorgverzekeraars van Nederland. Fysiotherapie valt onder de aanvullende polis. Zonder aanvullende verzekering voor fysiotherapie krijgt u een factuur aan het einde van de maand. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor uw vergoedingen. Voor informatie over uw polis, raadpleeg uw zorgverzekeraar of kijk op Defysiotherapeut.com.

6 Afmelden

Bij verhindering wordt u verzocht de afspraak minimaal 24 uur voor de behandeltijd af te zeggen. Anders zijn we genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen.

 

7 Kwaliteitszorg

In de praktijk wordt er gewerkt volgens de Nederlandse wet- en regelgeving (WBGO, BIG en WPB). Gezond in Zuid staat ingeschreven in het BIG-register, in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten (CKR) en is aangesloten bij het KNGF.

 

8 Privacy

Binnen de praktijk wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld. Uw privacy wordt binnen de praktijk beschermd en bewaard. Gezond in Zuid handelt conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB). De fysiotherapeut heeft een geheimhoudingsplicht.

 

9 Verantwoordelijkheden

De praktijk kan niet verantwoordelijk zijn voor de eigendommen van de patiënt/cliënt. De praktijk kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, letsel ongeval of daaruit voortvloeiende gevolgen.

 

> Naar de informatie over vergoedingen

Uw privacy en uw persoonsgegevens 

Wij informeren u graag over de verwerking van uw persoonsgevens.

Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. U gaat met die opslag (verwerking) akkoord door uw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren.

Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

* Uw persoongegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.

* Uw gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.

* Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

* U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek.

* Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.

* U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we uw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.

* U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief. (zie boven)

* U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.

* U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoongegevens.

* Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.

* Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.