Afslanken door gedragsverandering - Gezond in Zuid
16868
page-template-default,page,page-id-16868,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Afslanken door gedragsverandering

 Naast diëtetiek kan ook toegepaste psychologie u helpen bij het bereiken van een gezond gewicht. Ook het behouden van dat gewicht, door het leren aanpassen van uw eetgedrag en leefstijl, is na een cursus bij MaiSaiz mogelijk.

Toegepast psycholoog Mia Haseth-Stravers van Maisaiz heeft een nieuwe methode ontwikkeld, gebaseerd op de theorie van Rudolph & Hilbert (2012). Deze psychologen hebben onderzocht en aangetoond dat juist de extra begeleiding bij het verkrijgen van inzicht in het eigen gedrag en het aanpassen ervan een positief effect heeft op gewichtsverlies.

 

Aan de hand van dit onderzoek heeft MaiSaiz een methode ontwikkeld waarbij in een programma van acht weken wordt gewerkt aan bewustwording van de deelnemer: waarom vertoont iemand een bepaald gedrag, waarom komt dat gedrag steeds terug en hoe is dit patroon te doorbreken? Het programma van MaiSaiz helpt u inzicht te krijgen in uw eetgedrag waardoor u deze vragen voor uzelf kunt beantwoorden. Hiermee bent u in staat om op eenvoudige en plezierige wijze af te slanken.

 

Het programma van acht weken en bestaat uit vier groepstrainingen van elk drie uur en drie keer per week persoonlijke begeleiding door een toegepast psycholoog. Het programma is vooral gericht op het aanpassen van het eetgedrag om af te slanken, maar in de praktijk kunt u ook in andere situaties hier uw voordeel mee doen.

 

Om aan iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen schenken wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 10 personen. De persoonlijke begeleiding wordt via e-mail gegeven en indien nodig kan altijd telefonisch contact worden opgenomen.

In het team zit de volgende toegepast psycholoog:

Daarnaast biedt Gezond in Zuid een groot aantal (para)medici aan, zoals fysiotherapie, ergotherapie en psychologie. Onderling wordt er regelmatig mondeling en/of schriftelijk overlegd, waardoor er altijd korte lijnen zijn tussen de therapeuten. Hierdoor kan er snel en efficiënt gewerkt worden.

Klik hier voor de andere (para)medici